Bekijk jij alles wat uit Scandinavië komt op het gebied van interieur ook met wat meer aandacht? De producten die uit deze landen (Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland) komen zijn stuk voor stuk slim ontworpen, met oog voor functionaliteit. Eenvoudig, maar slim design. Een onverwoestbare kwaliteit. Waarom zou je nog iets anders kiezen?

De Scandinavische interieurstijl omarmt aarde- en pasteltinten en natuurlijke materialen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de noordelijke ligging met koelere temperaturen. Mensen die in deze landen wonen zijn bezig om hun huis zo licht en warm mogelijk te maken, met veel oog en respect voor de natuur. Dat betekent veel hout, veel wit, veel verschillende soorten textiel en simpele vormen

Boodschap en identiteit van onze merken

Het precieze geheim van de succesvolle, Scandinavische merken in onze webshop is wat lastig te benoemen. Wat wel heel duidelijk te zien is, is dat eigenlijk alle merken sterk vast houden aan hun eigen, oorspronkelijke identiteit. Natuurlijk kun je niet tientallen jaren door met dezelfde designs, maar wel met een bepaalde boodschap die achter de ontwerpen zit. En juist hierdoor zijn de merken uit Scandinavië onderscheidend van de rest.

Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten te vinden tussen de verschillende Scandinavische merken. Zo worden er veel grafische prints gebruikt om wat speelsheid toe te voegen in een wit (en daarom nogal snel saai) interieur. Ook de strakke lijnen en de functionaliteit van de ontwerpen komen in bijna ieder product terug.

Dutch Design

Op I LOVE MY INTERIOR vind je niet alleen Scandinavisch design, maar ook Dutch Design. Want ook uit eigen land komt heel veel moois dat zowel mooi, functioneel als slim design is. Kijk maar eens naar de collectie van Puik, of de mooi afgewerkte kledingmerken van Yaco.